Maak een onvergetelijke roadtrip door Canada

Canada spreekt tot de verbeelding. De vele hoge besneeuwde bergtoppen van de Rocky Mountains, de indrukwekkende Niagara Falls waar miljoenen liters water naar beneden klettert en de oneindig lijkende bossen. Terwijl je met een camper of auto dwars door het langzaam veranderde landschap rijdt kun je onderweg zo maar eens een beer of eland spotten. Een roadtrip door Canada is een reis om nooit te vergeten!

Beleef het ultieme vrijheidsgevoel

Die boeiende afwisseling van indrukwekkende landschappen, wilde dieren en prachtige wereldsteden ontdek je het beste tijdens een roadtrip. Met een huurauto of volledig uitgeruste camper rijd je in je eigen tempo door wereldberoemde Nationale Parken, zoals Jasper en Banff, langs meren, rivieren en watervallen en ontdek je met name de bruisende steden Vancouver en Toronto. Een vakantie in Canada is daardoor een mooie mix van rust, ruimte en gezellige drukte.

Canada is groot en dat maakt het bijna onmogelijk het hele land in een vakantie van twee tot vier weken te doorkruisen. Daarom adviseren wij je een keuze te maken tussen West-Canada, Oost-Canada of Yukon. De meest geliefde gebieden zijn Brits-Columbia en Alberta in West-Canada. Hier vind je vooral de natuurparken met wilde dieren en imposante flora en fauna. Voor de spectaculaire Niagara Falls, gezellige vissersdorpen, stranden en wereldsteden bezoek je Oost-Canada. Wil je de échte wildernis beleven en back to basic gaan dan is Yukon, op de grens met Alaska, écht iets voor jou. Met een beetje geluk spot je hier zelfs het noorderlicht!

De voordelen van een roadtrip door Canada

  • Je reist in jouw eigen tempo
  • Tijdens een roadtrip kun je veel zien en wat je ziet bepaal je zelf
  • Je stopt zo vaak je wilt of dat nu voor een fotomoment of een kop koffie is
  • Je kiest zelf de camper of huurauto die bij jou past, basic of luxe, zoals jij wilt
  • Een camper is volledig uitgerust en voorzien van o.a. toilet, douche, koelkast en fornuis
  • Je overnacht met een camper veelal ín de Nationale Parken, waardoor je de volgende dag direct bij de bezienswaardigheden bent
  • Vooral met een camper kan je voordeliger uit zijn dan wanneer je in hotels verblijft. Je beschikt tenslotte over een keuken met koelkast en is er niet de noodzaak dagelijks uit eten te gaan. Dit scheelt je aanzienlijk in de kosten.
  • Een roadtrip door Canada geeft je het ultieme vrijheidsgevoel!

Canada verbaast

Ben je benieuwd naar de vele verrassende routes door Canada of geïnteresseerd in een roadtrip door Canada?